فهرست ها

✳هر روز یک آیه روزروز نوزدهم ماه رمضان/دعا؛سبب جلب رحمت پروردگار

مسابقه ✳ هر روز یک آیه

هر روز یک آیه


✳مسابقه سراسری هر روز یک آیه
هر
🗓روز نوزدهم ماه رمضان/جزء نوزدهم


⚜آیه: دعا؛ سبب جلب رحمت پروردگار

قُلْ مَا یَعْبَأُ بِکُمْ رَبِّی لَوْلَا دُعَاؤُکُمْ ۖ فَقَدْ کَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ یَکُونُ لِزَامًا (۷۷)
بگو: اگر دعایتان نباشد پروردگارم به شما ارجی ننهد، پس شما که [قاطعانه آیات خدا و پیامبرش را] تکذیب کردید، [کیفر این تکذیب برای همیشه] دامنگیر [شما] خواهدبود. (فرقان،۷۷)
⚜توضیح:
اگر ارزش انسان به بندگی و عبودیت است، پس دعا که در حقیقت، اظهار فقر و نیاز به خداوند است، حکایت‌گر ارزش انسان‌هاست. بنابراین مفهوم آیه فوق روشن می‌گردد که خداوند در آن فرموده است اگر دعا و اظهار نیاز شما نبود، هیچ اعتنایی به شما نمی‌شد. دعا، هم انسان را به معرفت حقیقی پروردگار و تأمل در اوصاف غفران و رحمت او دعوت می‌کند و هم نوعی خضوع و فروتنی نسبت به خداوند متعال است. با این توضیح روشن می‌شود که حتی اگر برآورده‌شدن حاجت را در دعا لحاظ نکنیم، باز هم دعا عبادتی پرفضیلت محسوب می‌شود که موجب رشد و کمال انسان می‌گردد.
⚜حدیث:
سُئِلَ أبوجعفر علیه السلام: «کَثْرَةُ اَلْقِرَاءَةِ أَفْضَلُ أَو کَثْرَةُ اَلدُّعَاءِ؟ قَالَ: کَثْرَةُ اَلدُّعَاءِ أَفْضَلُ وَ قَرَأَ هذِهِ الایه؛ از امام باقر علیه السلام سؤال کردند: «آیا بسیار تلاوت قرآن کردن بهتر است یا بسیار دعا نمودن؟ امام در پاسخ فرمود: «بسیار دعاکردن افضل است و سپس آیه فوق را تلاوت فرمود.» بحار: ج ۹۰، ص ۲۲۹.

💡 علاقه‌مندان می‌توانند با خواندن روزانه یک آیه و تفسیر آن در مسابقه شرکت کنند.
شرکت‌کنندگان ضمن مطالعه صفحه مورد نظر از ۸ اردیبهشت تا ۸ خرداد با مراجعه به سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی نهاد به نشانی www.samakpl.ir در مسابقه شرکت کنند.

اخبار و اطلاعیه