کسانی که دوست دارند کارهای بسیار زشت [مانند آن تهمت بزرگ] در میان اهل ایمان پخش شود، در دنیا و آخرت عذابی دردناک خواهند داشت، و خدا [آنان را] میشناسد و شما نمیشناسید. (نور، ۱۹)
توضیح: اشاعه فحشاء، از جمله گناهانی است که متأسفانه امروزه – و با پیشرفت وسایل ارتباط جمعی–رواج زیادی یافته است. مقصود از فحشاء، هر نوع گناه آشکار و بزرگ میباشد. افشای اسرار و عیوب پنهانی دیگران، نه تنها موجب هتک حریم شخصی آنان میگردد؛ بلکه به گناه جنبه عمومی میدهد؛ یعنی بدبینی را در جامعه رواج داده؛ قبح بسیاری از گناهان را از بین برده و جامعه را در معرض ناامنی اخلاقی و بیحیایی قرار میدهد. در حقیقت، اشاعه فحشاء، غیر مستقیم هنجارهای اخلاقی را نشانه رفته است. به همین دلیل، خداوند متعال نه تنها اشاعهکنندگان فساد؛ بلکه حتی دوستداران این عمل شوم را در دنیا و آخرت مشمول عذاب دردناک قرار داده است. گفتنی است وجود توجیهاتی چون آزادی خبر و رسانه، آگاهسازی جامعه از صلاحیت افراد مسئول و... دلیلی برای ارتکاب این گناه نمیباشد.
حدیث: پیامبر اسلام صلیاللهعلیه: «مَن أذاعَ فاحِشَةً کانَ کمُبتَدِئها؛ کسی که کار زشتی را منتشر سازد، مانند کسی است که آن را در آغاز انجام داده است.» کافی: ج۲ ص۳۵۶ ح۲.
💡 علاقهمندان میتوانند با خواندن روزانه یک آیه و تفسیر آن در مسابقه شرکت کنند. شرکتکنندگان ضمن مطالعه صفحه مورد نظر از ۸ اردیبهشت تا ۸ خرداد با مراجعه به سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی نهاد به نشانی www.samakpl.ir در مسابقه شرکت کنند.
ورود به سیستم
ارسال پیغام
نکته : شماره ثبت, شماره رکورد و یا هر داده ورودی که باعث بروز خطا شده است را در متن بازخورد ارسال نمایید.