و هر کس مرتکب خطا یا گناهی شود، سپس آن را به پاکدامن بیگناهی نسبت دهد، بیتردید بهتان و گناهی آشکار بر دوش گرفته است. (نساء، ۱۱۲)
توضیح: تهمت از آشکارترین مصادیق هتک آبروی دیگران و از جمله بزرگترین گناهان کبیره است؛ زیرا در خود، گناهان دیگری چون دروغ و سخن از روی نادانی و... را نیز در بردارد. این گناه مهمترین حربه مقابله دشمنان با صالحان در طول تاریخ بوده است. این خود به تنهایی برای زشتی و ناپسندی این عمل کفایت میکند. جهالت، حسادت، ضعف و زبونی از عوامل تهمتزدن است. مطابق آیات و روایات، خداوند مجازات بسیار سنگینی برای تهمتزنندگان در دنیا و آخرت قرار دادهاست. پیامدهای شوم این رذیله اخلاقی بسیار است. از آن جمله میتوان به زوال ایمان، برهمخوردن روابط انسانی، خواری و رسوایی در دنیا و آتش سوزناک جهنم اشاره کرد. به همین دلیل، خداوند به مؤمنان فرمان داده است تا فعل برادر دینی خود را حمل بر صحت نموده و از سوءظن و تجسس نسبت به وی پرهیز نماید.
حدیث: امام صادق علیهالسلام: «البُهتانُ عَلَی البَرِیءِ أثقَلُ مِنَ الجِبالِ الرّاسیاتِ؛ [بزرگی گناه] تهمت به بیگناهان، از کوههای استوار سنگینتر است.» خصال؛ ص ۳۴۸ ح ۲۱.
💡 علاقهمندان میتوانند با خواندن روزانه یک آیه و تفسیر آن در مسابقه شرکت کنند. شرکتکنندگان ضمن مطالعه صفحه مورد نظر از ۸ اردیبهشت تا ۸ خرداد با مراجعه به سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی نهاد به نشانی www.samakpl.ir در مسابقه شرکت کنند.
ورود به سیستم
ارسال پیغام
نکته : شماره ثبت, شماره رکورد و یا هر داده ورودی که باعث بروز خطا شده است را در متن بازخورد ارسال نمایید.