فهرست ها

✳ هر روز یک آیه روز دوم ماه رمضان/ برخی سختی ها؛ خیر و مصلحت بندگان

مسابقه ✳ هر روز یک آیه

هر روز یک آیه

✳مسابقه سراسری هر روز یک آیه

🌛 روز دوم ماه رمضان/جزء دوم

برخی سختی‌ها؛ خیر و مصلحت بندگان

کُتِبَ عَلَیْکُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ کُرْهٌ لَکُمْ وَعَسَی أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئًا وَهُوَ خَیْرٌ لَکُمْ وَعَسَی أَنْ تُحِبُّوا شَیْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَکُمْ وَاللَّهُ یَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ ﴿۲۱۶﴾جنگ بر شما مقرّر شده، و حال آن که برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما زیان دارد؛ و خدا (مصلحت شما را در همه امور) می‌داند و شما نمی‌دانید. (بقره، ۲۱۶)


توضیح:
روشن است که علم و آگاهی انسان نسبت به اسرار و رموز پدیده‌های عالم و تأثیر آن در سرنوشت خودش، بسیار ناچیز است. از این رو، چه بسا ممکن است واقعه‌ای را بلا و مصیبت در حق خودش بداند. در حالی که نتیجه آن به مصلحت وی باشد. بنابراین، چنان‌چه داروی پزشک برای کودک ناگوار و تلخ باشد، نباید از مصرف آن خودداری کرد؛ زیرا نتیجه مصرف آن دارو به سلامتی وی می‌انجامد. بسیاری از بلاها و مصیبت‌های ناگوار زندگی نیز، سرانجامی خوش دارد که خداوند از آن آگاه بوده و بندگان – به دلیل محدودیت علم و دانش خود – آن را تلخ و ناگوار می‌دانند. آیه فوق بر این حقیقت مهم و اثرگذار تأکید می‌نماید.


حدیث:
امام علی علیه‌السلام: «خداوند از عرش خود ندا می‌دهد: ای بندگانم! به هر آن‌چه می‌گویم، عمل کنید و مصالح خود را به من نگویید. من خود از مصلحت شما آگاه‌ترم و در آن برای شما کوتاهی نمی‌کنم.» تفسیر منسوب به امام عسگری علیه‌السلام ص ۳۲۷ ح ۱۷۶.

🔹️علاقه مندان می توانند با خواندن روزانه یک آیه و تفسیر آن در مسابقه شرکت کنند.

⭕شرکت کنندگان ضمن مطالعه صفحه بالا☝ از ۸ اردیبهشت تا ۸ خرداد با مراجعه به سایت مسابقات نهاد به آدرس www.samakpl.ir در مسابقه شرکت کنند.

اخبار و اطلاعیه