⚜ترجمه و [یاد کنید] هنگامی که ابراهیم را پروردگارش به تکالیفی[ بسیار مهم ] آزمایش کرد، پس او همه را بهطور کامل به انجام رسانید، پروردگارش فرمود: من تو را برای همه مردم پیشوا قرار دادم. ابراهیم گفت: و از دودمانم [نیز پشوایانی برگزین]. [پروردگار] فرمود: پیمان [امامت] من به ستمکاران نمیرسد. (بقره. ۱۲۴) ⚜توضیح: این آیه، از اعطای مقام امامت به ابراهیم علیهالسلام پس از سربلندی آن حضرت از آزمایشهای سخت الهی خبر میدهد. حضرت ابراهیم علیهالسلام از خداوند امامت را برای نسل خود نیز درخواست کرد، ولی خداوند به او تأکید کرد که امامت مقامی خاص بوده که به ظالمان از نسل او نمیرسد. این آیه، یکی از دلایل معصوم بودن امام است؛ زیرا تصریح میکند که ظلم و بیدادگری، به هر نوعی و هر جا و هرکس، سبب محرومیت از مقام والای امامت میشود. از سویی، میدانیم گناه و خطا نیز ظلم به خداوند و خویشتن بهشمار میرود. بنابراین، لازمه اعطای مقام امامت، عصمت است. گفتنی است از این آیه روشن میگردد مقام امامت بالاتر از نبوت است؛ زیرا حضرت ابراهیم علیهالسلام پس از نبوتش به این مقام رسید. ⚜حدیث روز
امام رضا علیهالسلام: » أَبطَلَت هَذِهِ الآیَهُ إِمَامَهَ کُلُّ ظَالِمٍ إِلَی یَومِ القِیَامَهِ؛ این آیه، امامت و خلافت هر ظالمی را تا روز قیامت باطل میسازد.« کافی: ج ۱ ص ۱۹۹ ح ۱.
🔹️علاقه مندان می توانند با خواندن روزانه یک آیه و تفسیر آن در مسابقه شرکت کنند.
⭕شرکت کنندگان ضمن مطالعه صفحه بالا☝ از ۸ اردیبهشت تا ۸ خرداد با مراجعه به سایت مسابقات نهاد به آدرس www.samakpl.ir در مسابقه شرکت کنند.
ورود به سیستم
ارسال پیغام
نکته : شماره ثبت, شماره رکورد و یا هر داده ورودی که باعث بروز خطا شده است را در متن بازخورد ارسال نمایید.