فهرست ها

معرفی شخصیتها💢فاطمه (غزاله) علیزاده ، نویسنده ایرانی

معرفی شخصیتها

 

Photo by کتابخانه عمومی رویان in Royan, Iran. May be a closeup of 1 person.

 

 

  • ✍فاطمه (غزاله) علیزاده (۲۷بهمن ۱۳۲۷ - ۲۱ اردیبهشت ۱۳۷۵)، نویسنده ایرانی که از آثار مشهور او رمان دوجلدی خانه ادریسی‌ها است .
    غزاله علیزاده بهمن ۱۳۲۷ در مشهد زاده شد. مادرش منیر السادات سیدی نیز خود شاعر و نویسنده بود. غزاله در کودکی درون‌گرا، شیطان و باهوش بود. در مدرسه گاه با بازیگوشی‌ها و شجاعت‌هایش دیگران را نگران می‌کرد اما شاگرد زرنگی نیز بود. مدرسه را در دبیرستان علوم انسانی مهستی به پایان برد و در همین زمان به گیاه‌خواری روی آورد. او در کنکور رشته ادبیات فارسی در مشهد و کنکور حقوق و فلسفه در تهران قبول شد و به خواست مادرش در رشته حقوق وارد شد.
    او با مدرک لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه تهران، برای تحصیل در رشتهٔ فلسفه و سینما در دانشگاه سوربن به فرانسه رفت . در واقع ابتدا برای دکترای حقوق به پاریس رفت ولی با زحمت زیاد رشته‌اش را به فلسفه اشراق تغییر داد و قصد داشت پایان‌نامه‌اش را درباره مولوی بنویسید، که با مرگ ناگهانی پدرش آن را نیمه‌کاره رها کرد .
    وی پیشهٔ ادبی خود را از دههٔ ۱۳۴۰ و با چاپ داستان‌های خود در مشهد آغاز کرد .
    او ابتدا با بیژن الهی ازدواج کرد و دارای یک دختر به نام سلما شد. سپس از او جدا شده و در سال ۱۳۵۴ با محمد رضا نظام شهیدی ازدواج کرد .
    وی که از بیماری سرطان رنج می‌برد بعد از دو بار خودکشی ناموفق، سرانجام در ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۷۵ در روستای جواهرده رامسر، خود را از درختی حلق‌آویز کرد . در یک روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۷۵ برابر با ۱۰ ماه مه، چند تن از ساکنان محلی در جنگل اطراف رامسر در روستای «جواهرده» ، جسد او را یافتند که از درختی حلق آویز شده بود. غزاله دو روز پیش از این حادثه از مشهد به رامسر رفته بود تا آگاهانه به مرگ بپیوندد.  او را در امامزاده طاهر کرج به خاک سپردند .
    یک سال پیش از مرگش به دعوت انجمن ایرانیان «وال دو مارن» در جنوب پاریس، به آنجا رفت و به خواندن قسمتی از قصه ها و داستان هایش پرداخت. «غزاله علیزاده» یکی از امضاکنندگان بیانیه ی ۱۳۴ نفر به عنوان «مانویسنده ایم» بود.
    آثار:
    رمان‌ها
    دو منظره ۱۳۶۳
    خانه ادریسی‌ها ۱۳۷۰ (۲ جلدی)
    شب‌های تهران
    مجموعه داستان‌ها
    بعد از تابستان ۱۳۵۵
    سفر ناگذشتنی ۱۳۵۶
    چهارراه

    سایر آثار:
    تالارها
    رویای خانه و کابوس زوال

    چهار اثر نخست در مجموعه‌ای با نام با غزاله تا ناکجا در سال ۱۳۷۸ توسط نشر توس منتشر شده‌است. کتاب خانه ادریسی‌ها سه سال پس از مرگ غزاله، جایزه بیست سال داستان‌نویسی را از آن خود کرد.

اخبار و اطلاعیه