بدون شک موفقترین نویسنده معاصر ایران بخصوص در زمینه ادبیات کودک آقاى مرادى کرمانى است. به قول معروف داستانهاى ایشان از آن داستانهاست که هم دل منتقدان را بدست آورده است و هم دل خوانندهها را. این داستانها حتى به خارج از مرزهاى کشور هم نفوذ کرده و جوایز بینالمللى را بخود اختصاص داده است. تازه، فیلمهاى موفق بسیارى از روى داستانهاى ایشان ساخته شده است که در فستیوالهاى فیلم جوایزى نیز کسب کردهاند. گل سرسبد این کتابها، «قصه های مجید» است که از حق نباید گذشت با وجود سریال «قصههاى مجید» که با تمام عوامل دست اندر کار، از کارگردان گرفته تا هنرپیشههاى آماتورش و حتى سیاهىلشکرهایش خوش درخشید و بیشتر از همه به دل مردم نشست.
قصههای مجید عنوان مجموعه داستانی از هوشنگ مرادی کرمانی است که در ۵ جلد چاپ و منتشر شدهاست. نخستین جلد از این مجموعه در سال ۱۳۵۳ منتشر شدهاست. این کتاب بعداً به صورت یک مجله نیز منتشر شدهاست. این مجموعه تاکنون بیش از بیست و سه بار تجدید چاپ شدهاست.قصههای مجید درباره زندگی مجید و ماجراهایی است که بر وی میگذرد. مجید نوجوانی است که پدر و مادر خود را از دست دادهاست و با مادربزرگش، «بی بی» زندگی میکند. در این داستانها «مجید» نوجوانی است که کتاب زیاد میخواند و انشا وی خوب است و عاشق فیلم و سینما و بازیگری است و آرزوی نویسنده شدن دارد. وی در برخی دروسش ضعیف است و … بی بی و مجید با حقوق بازنشستگی پدربزرگ مجید روزگار میگذرانند و همچنین بی بی با بافتن ژاکت و مجید با کار در یک نانوایی در اوقات فراغتش، کمک خرج خانه هستند. قصههای مجید دارای نثر زیبا و طنزآمیز است و سرشار از ضربالمثلها و نکات و اصطلاحات عامیانه زیباییست که بر دل خواننده مینشیند. قصههای مجید در سال ۱۳۵۳ به صورت نمایش رادیویی هم از برنامه خانواده رادیو پخش شد. در این نمایش رادیویی، ژاله علو در نقش «بی بی» ایفای نقش کرد. قصههای مجید بیش از ده سال پس از انتشار نخستین مجموعه و در سال ۱۳۶۴ کتاب برگزیدهٔ سال شد.
هوشنگ مرادی کرمانی در مراسم تجلیل از کتابداران و ترویج گفتمان کتاب و کتابخوانی در رشت، درباره این مجموعه گفتهاست: «قصههای مجید بر مبنای واقعیت از زندگی خود من نگاشته شدهاست.»
ورود به سیستم
ارسال پیغام
نکته : شماره ثبت, شماره رکورد و یا هر داده ورودی که باعث بروز خطا شده است را در متن بازخورد ارسال نمایید.